Kinesisk veganmat

Veganmat från det kinesiska köket

Auberginesallad

Publicerad 2016-11-04 22:03:00 i Allmänt,

En riktigt låg fett, kalorisnål aubergine recept med läckra smaker. Denna rätt är så rik och köttig, är det svårt tro att det är vegan!
 

 

Ingredienser:

2 portioner

  • 2 auberginer

  • 3 vitlöksklyftor

  • 1 msk rapsolja

  • 2 tsk chiliolja

  • 1 msk koriander

  • 1 msk soya

  • Salt after smak

 

Gör så här:

Grovhacka koriander och vitlök.Dela aubergine i två delar.

Ångkoka aubergine i 20 minuter. Fräs vitlök en kort stund på hög värme i rapsolja tills de får lite färg. Stäng av värmen och låt vitlök svalna. Låt aubergine svalna i durkslag och vätska rinna ut.

Riv och lägg aubergine i talrik och blanda in alla ingredienser. Servera tillsammans med ris.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela